„Щом намерите вашите сродни души, тогава може да намерите Христа, можете да бъдете граждани в Царството Божие.

Сродната душа е прозорец, през който виждаме всички души и красотата им, затова при Любовта към сродната душа обичаме всички. Човек, като обича всички хора, прави връзка със своята сродна душа.

Под понятието „сродни или колективни души“ разбираме тези, които са излезли едновременно от Първоизточника на живота. Където и да се намират, те чувстват нещо близко, сродно помежду си. Щом се срещнат, без да си говорят, те се разбират и обичат.

Вие можете да наречете сродна душа само онази, която е готова да се жертва за вас при всички условия на живота ви.

Има една душа в света, без която ти не можеш да прогресираш, то е сродната ти душа, туй трябва да го знаете. Ти като си излязъл от небето, си излязъл с тази двойна душа, която те подкрепя и е тил в твоя живот, тя е Божествен тил.

Тази душа, която те подкрепя винаги, ти само 12 пъти ще бъдеш с нея и ще живееш на земята. И то ще бъде един живот, за който на човек на ум не е идвало.

Когато намериш сродната си душа, идваш в пълнотата на Любовта. Тогава Бог се проявява чрез теб.

Има разлика между любовта на сродните души и любовта към другите. Любовта между сродните души е мярка.

Две сродни души като се свържат, търсят трето същество – Бог. Всеки Ангел си има сродна душа, както и хората.

През сродната душа всичко минава. Ако е в Невидимия свят, тя е ръката, през която идват нещата към теб. Тя е вдъхновителката. Всичко, което идва от Бога, минава през нея към нас и през нас към нея. Като получи човек това, което иде от сродната душа, тогава той ще обича всички.

Ако решите да живеете по Бога, ще срещнете сродната вам душа. Тя ще внесе във вас разширение, сила, подем. Ако не вървите по Божия път, няма да срещнете сродната душа и животът ви ще се обезсмисли.

Две души никога не могат да се съединят, ако не предават Любовта еднакво. Любовта ги свързва. Тя ги прави сродни души. Еднаквото разбиране на Любовта ги прави сродни.

Щом намериш тази сродна душа, ти си разрешил половината от своята задача, намерил си правия път. Тогава твоят Учител ще те намери и Христос ще ти заговори. И тук е великият закон: „Дето има двама души, събрани в моето име, там съм и Аз“.

Учителя


Това е сродството... истинското сродство на душите, които казват (с думи или без) една на друга, упоени от Любовта си: "Просто за мен е невъзможно да не те обичам... каквото и да се случва... Обичам те! И тази Любов произтича от същността ми... Нещо повече - Тя е моя същност! Ако я загубя, ще загубя същността си, живота си! Затова, моля те, позволи ми да те обичам сега и винаги! Просто да те обичам…" А просто да обичаш някого, означава просто да бъдеш себе си, защото Любовта те кара да бъдеш действително себе си и да разкриеш пред човека, когото обичаш, своето истинско лице, което само Бог и Любимият или Любимата познават в пълнота! За другите, то остава повече или по-малко скрито... в зависимост от Любовта, която имате един към друг, защото единствено Любовта е способна да разкрие действителната същност на нещата и на хората. Затова можеш да живееш цял живот с един човек, да делиш хляба и леглото си с него, а двамата да си останете непознати и чужди… Докато друг може да е на другия край на планетата, а да ти е най-близкото и любимо същество, защото между вас има съответствие, резонанс, отклик…  Душите ви оживяват една в друга, отключват се една за друга, а ключът е... споделената Любов.


 

Възниква въпросът: Как мога да срещна сродната си душа? – Срещата със сродната душа се осъществява по закона на съответствията и тъй като това е истинската Любов на човека, която актуализира неговата истинска същност, той трябва да е пределно искрен, истинен. На практика това означава да има пълно припокриване, съответствие между мислите, чувствата, думите и делата. Когато това се случи, човешкият живот придобива простотата и чарът на невинността. Условията за среща със сродната душа-космическа половинка, наречена още „съответна душа”, са вече налице. А срещата с нея е уникална и няма аналог! Тя е благословена от Бога, благодатна, неповторима, с нищо несравнима и незаменима, тъй като възстановява или проявява Божия образ в нас, по който сме създадени. Дава ни възможност да познаем пълнотата на живота, неговата необятност и вечност. Ако обаче не сме достатъчно истинни пред себе си и пред другите и не сме съумели да изградим този план на съответствията между мислите, чувствата, думите и делата си, това просто означава, че не сме готови все още за среща със съответната нам душа, тъй като не сме достатъчно истинни, чисти, т. е. прозорливи, за да можем да я разпознаем и да издържим на висшите вибрации, вследствие на което се припознаваме в мними съответни души, мислейки ги за същинската. В резултат на това страдаме, разочароваме се, дари отхвърляме идеята за съществуването на съответна душа. А тя е вратата за Божествения свят, която се отваря едва когато станем достойни за тази Среща. Именно за такава двойка души е казано: „Това, което Бог е съчетал, човек да не разлъчва!” Но тези срещи са много редки, тъй като и много малко са истинните хора по лицето на земята.