Аз съм скромен… много скромен в исканията си! И тъй като моето тяло на желанието продължава да е живо, въпреки някои духовно-аскетични учения, които се опитват да го сразят, :) искам… по възможност… и се моля за това - да се чувствате поне толкова щастливи и благословени, колкото се чувствам аз… Пък ако можете и повече – още по-добре! Няма да ви се разсърдя, нито ще ви завидя :) Щастието за един е ( или би трябвало да бъде) щастие за всички! Преди време открих своето призвание – а то е да нося радост… Аз съм вестител на радостта и обичам да виждам очите на хората, озарени от щастие, макар… да съм написал една от най-тъжните книги в историята на литературата (МИСТЕРИЯТА ЛИМ), но това пък идва само да докаже правотата на една от основните ми тези – че страданието дълбае вместилище за Любовта. За мен Тя е Бог (затова Я пиша и с главна буква) и ти дава всичко, от което се нуждаеш.  Бъдете щастливи и благословени и нека Любов да преизпълва душите ви!


Прозрението на мистика: Аз ще се върна при Теб някой ден, Боже мой, за да разбера, че всъщност съм се върнал към Себе Си и че единственото ми пътуване е било от външния към вътрешния човек. Вътрешният човек е основание. Той е Ханаан – свещената обетована земя, която ни е обещана. Но за да се стигне до нея, първо, трябва да се прекоси пустинята на илюзорните и безплодни човешки желания. Да гледаш на Бог като на външен обект е идолопоклонство… Бог е твоя същност – най-висша или най-дълбока… сърцевина на всичко съществуващо… Затова и когато направиш това откритие, се сродяваш с всичко и като твоя единствена възможност остава възможността да обичаш – това е твоето безизборно осъзнаване! Не приемай моята истина като своя! Нека тя да ти послужи само за да се пробудиш за своята истина… за истината, която трябва да се роди в теб! Всъщност, истината е една, но нейните интерпретации са различни, което идва от различното оцветяване на монадата, от уникалността на нашата индивидуалност. Затова, макар да вървим по един и същи път, стъпките ни са различни и няма как да съвпаднат напълно. А когато познаеш, осъзнаеш и заживееш своята истина – истината, която изповядва цялото ти същество, тогава съвсем естествено и непринудено се изпълваш с благодат, а всяка твоя стъпка е съпроводена с размах на криле, с усещане за вдъхновен полет… Но човек трябва да има смелостта, куража да си вземе това, което му се полага по право и му е предопределено свише.


В някои отношения не съм хич претенциозен… дори бих казал, че съм скромен в желанията си, особено що се отнася до материални неща. Но по отношение на духовните съм направо алчен и ненаситен… истинска хала – не се задоволявам просто с доброто, а с възможно най-доброто! Не ми стига само да гледам – искам да виждам… И то не само да имам зрение, а да имам про-зрение, т. е. да виждам отвъд привидността, отвъд формата на нещата тяхната скрита същност. Главното предизвикателство в моя живот е да разбулвам мистерии, макар добре да знам, че колкото и от тях да успея да разбуля… винаги ще има такива, които ще останат неразбулени, защото в тази тайнственост, загадъчност е част от красотата и очарованието на живота, а и самата му Светая Светих остава винаги непознаваема, но пък точно Тя придърпва и изтегля нишката на нашия върховен стремеж, като ни помага по този начин да израстваме. Това е причината в духовен план да виждаме някои хора с надчовешки ръст… като гиганти. Гледаш го на физическо поле е по-нисък от теб, а в духовния свят е два пъти по-висок. Така че нека бъдем будни и да не се поддаваме на хипнотичното въздействие на привидната реалност, която индусите са нарекли МАЙА. От нас се иска да бъдем будни не само в живота, не само в съня си, но дори и в това велико преображение, което хората наричат „смърт”! Всъщност смърт не съществува… Не случайно Христос казва: ДЕРЗАЙТЕ – АЗ ПОБЕДИХ СМЪРТТА! Великден – великото зазоряване на човешката душа и раждането на Божественото слънце в нея се предхожда от разпети петък – тъмната нощ на душата с кошмарното усещане за богооставеност: БОЖЕ МОЙ, БОЖЕ МОЙ, ЗАЩО СИ МЕ ОСТАВИЛ? Това, че сме в пашкула, не означава, че трябва да останем завинаги в него… Не – смисълът е да придобием криле и да полетим!

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!

НОСЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИЕ НАВРЕД!

И ТАКА УВЕНЧАЙТЕ ЖИВОТА С КРАСОТА! ♥