Един от различителните знаци на водените от мен регресии е срещата с духовния Учител, при която той започва да направлява хода на регресията – преценява какво и колко е необходимо да се разкрие и на кой въпрос просто трябва да замълчи… Дава мъдри напътствия и съвети – и това всъщност е един от най-интересните и ценни моменти. Регресията на Лора, която ви предлагам, е много показателна в това отношение.

 

ВЛИЗАНЕТО НА ДУШАТА В ЕМБРИОНА: Виждам една въртяща се спирала и от тая въртяща се спирала се отделя кълбо – красиво, изумрудено, малко. Почувствах затопляне и прекрасна хармония. Аз съм сама. Като че ли не съм много доволна, че ще се въплъщавам. Не искам определено да съм тук. Разделена съм от някого. Даже правя опит да се върна.

ПЪТЯ НА ДУШАТА ОТ ДУХОВНАТА СФЕРА ДО МАЙЧИНАТА УТРОБА: Някой ми обяснява, че е последен път – достолепна и красива фигура е, а аз съм като едно сърдито малко дете, което тропа с краче – няма да отида, не искам, не мога! Мъжът е възрастен, с бяла коса и брада. Казва ми: „Аз съм твоят роден баща – духовен баща и духовна майка. Казвам се РА.” Той излъчва дълбочина – нещо познато, нещо човешко. Не съм искала да сляза на Земята, защото не съм искала да страдам, а е трябвало да сляза, „защото нашето търпение се изчерпа… защото няма място, на което да не си била… защото няма край и начало за всяко изпитание. И защото изпитанията приключват тук, на Земята. Защото тук е много страшно място. В началото бе тук и тук ще свърши. Намери своя Дом, своето Семейство… намери Себе Си! Това е твоята задача. Не е просто, не е лесно и е тъжно, ако това не се случи. Промени себе си на 100 пъти! Промени се, пречупи се, превърни се в цвете – Цветето на Живота! Пръскаш, пръскаш аромат, красота, сладост. Бъди утеха, бъди любов и щедрост! Освободи се от оковите, които ограничават всяко човешко същество! Докажи силата на Божествената природа… дори самата ти да не знаеш тази сила! Открий я по пътя, който сама избра и сътвори – тази мъка, страдание и болка… Избра да умираш и да се раждаш в това човешко тяло. Избра малко ресурси и помощ… отхвърли връзка. Избра да вървиш по път, изпълнен със страдание. Иронията е, че самата ти го знаеше дълбоко в себе си. Прекрасна моя, бъди до мен сега! Хвани ръката ми и почувствай силата, която сътворява тези светове – да сътворим храма на твоето съвършенство като човешко същество! Прекрасна моя, има и други бури, урагани, но ти избра урагана на изпепеляващата сила – да се превърнеш в пепел и да се възкресиш наново. Това е сила, това е мощ! Едва ли някой знае какво е да умреш и да възкръснеш наново. Това е велико! Понякога болката е толкова силна, че изтрива страниците, на които е записана пътеката на твоя път. Да се родиш отново е изкуство. Ти го имаш. Аз съм РА – твой баща. Могъщ съм, но се прекланям пред твоята сила… и няма ден, в който да не отправям своите молитви и благодарност, че имам тази чест – да съпреживявам с теб този вечен кръговрат. Искам да те има винаги!

Борислав: Попитай своя Учител да ти каже духовното ти име!

Лора: Казва ми: „Саманта – сама избра да бъдеш тази… Саманта е духовното име на твоята майка.

Борислав: Нека твоят духовен Учител да те заведе в духовната библиотека!

Лора: Прекрасно място – светло, претъпкано с книги. Променят цвета си. Преминават от едно измерение в друго. Празно е моето място… Не знам защо.

Борислав: Нека РА да намери Книгата на твоя живот и да ти я даде!

Лора: Тя е дебела, отворена е и вътре има кобра, защото има външно вмешателство… Има същества от други светове, които имат роля да възпрепятстват, да разбият нечий план за еволюция. И този сблъсък отеква и в духовната сфера. И той тече и в този миг. Бъди нащрек! Бъди осъзната! Това, което възпрепятства твоята истинска съдба, може да те нарани във всеки момент. Бъди благословена с дарбата да оцеляваш, да бъдеш тук и сега! Премахни илюзията и забрави за всичко, което е било! За нас е важно да си жива там и да продължиш, да оцелееш в духовен аспект – да спасиш душата си. Беше много трудно в тази битка – в моментите, когато можеше да я загубиш. Да оцелее твоята духовна същност и най-важното – да съхраниш любящата си същност… да бъдеш душа с човешко тяло, а не само човешко тяло. Душата ти е златна. Опитаха се да я вземат. Благословена си със силата да я опазиш, без да знаеш, че я пазиш… и като слепец в тъмнината да продължиш.

Амиго, веднъж се видяхме за много малко… за няколко часа. Запознахме се и на другата сутрин си заминах. Благословена беше тази среща! (След регресията Лора сподели, че е имала усещането, че Ра й е говорил за ситуация отпреди 23 години, когато се е срещнала с един мъж. Били са няколко часа заедно. Още от първия момент сърцата им са се отворили едно за друго. Споделили са много неща… Започнали са да чертаят и планове за бъдещето… макар че той е имал семейство и деца… но връзката между Лора и този мъж била много силна. Цяла вечер били заедно… времето сякаш не съществувало… След това се разделили с уговорката да се видят на следващия ден, но… на следващия ден сутринта той загинал в катастрофа – бел. на Б.) Да съхраниш себе си в сблъсъка с тъмната страна на човешката природа – максимално интензивно проявление, изискващо напрежение, страх, ужас… с малко обич, удобство, хармония, за да калим стоманата, острието, материала, който върви в първите редици на сътворението на свят – красив и вечен. Има много истини – една от тях е за борбата между злото и доброто. Това не е метафора. Това е реализираща се схватка във всеки момент. Празно, пусто и страшно е, където няма любов и светлина. Защо го има – това е въпрос… истински въпрос – космически вакуум, странна находка, работа за много поколения. „Прави любов, а не война!” И едва ли някой знае как дойде дотук Джон – мой ученик и учител, защото аз намирам за изключително приятно да правиш любов. А най-трудна е войната, която водиш със себе си в невежество. Аз съм любящо същество – твой Баща и Учител. Не мога да скрия възхищението си от това, което следва на земята. Превърнахте това място в бойно поле и изковахте мечове… Въоръжихте се със сила, доспехи, армия от прекрасни Синове и Дъщери на Светлината. И победата наистина е трудна, но не и невъзможна! Остани си там и продължи, моя мила дъще, и те моля твоя най-велик талант – да оцеляваш, да го предадеш на много хора, защото битката с мрака, с неосъзнатостта е изключително трудна… да намериш опорна точка и да продължиш по своя път, отреден за теб. Наистина е трудно! Но бъди така добра да споделиш своя опит на любящо същество, преживяло трансформация, съхранило духовната си сила и намерило отново своя път към своя Баща – Учител. Моля се за теб… Моля се в теб – продължи напред сега с всички сили… премини през този рубикон! Това е твоето кръщение в Бога, твоят нов живот – живот на осъзнал се светъл дух, преминал изпитания, каквито едва ли някое човешко същество би могло да преживее и да съхрани добротата на сърцето си и силата на душата си. Отвори сърцето си, радвай се на всеки, както можеш, както искаш, както си призвана! Докосни всеки със светлината си и освети всяко кътче, до което се докоснеш. Това е твоята истинска същност! Ти си светлина, лампата на Аладин, вълшебството, щастието, до което могат да се докоснат. Аз съм тук и те чакам. Винаги съм тук и те чакам.

Борислав: Попитай РА - защо те срещна с мен?

Лора: Защото ти си мой баща от минал живот. Има още много път пред нас, в който ще има общи срещи и различни ситуации, в които ще има служене – да се даде на теб, на мен, на хората… да се намери още нещо, защото ограничението на съзнанието трябва да отпадне, за да се стигне до ядрото на познанието. В Книгата на моя живот има важни неща за теб… Има много любов между нас… всичките измерения на любовта. Милост има за нас – да се срещнем след толкова време.

Божията воля е категорична и твърда: както и да се въртят световете, нещата се случват. В любов се израства лесно, в пълнота. Получаваш своето призвание и награда. Но намеренията са магията на сътворението и сътворяващото… Премини през мен и продължи! Намери себе си отново! Премини, премини и забрави! Празно е сега при теб – празно и пусто. Но идва ден, при който любовта се случва и красотата на деня и на съня пристигат с аромата птичи криле и ябълков аромат. Ябълката е Божествената сфера, съвършенството, мъдростта, началото и краят.

Борислав: А с какво е най-добре да се занимаваш и как да продължиш в професионален план?

Лора: РА ми отговаря: Остави – това е временно и ще се случи. Очаквам от теб да намериш своето решение. Ти така избра – без помощ. И аз сега променям избора – да си учиш уроците без изпитание и болка. Дали ще можеш да изпълниш своята мисия на острие? Експериментираме с природата на емоционалната енергия и плътната устойчивост и способност да се трансформира в нова енергия… тежка енергия… Правим всичко възможно да намерим решение за други светове, в които е изключително трудно да се пробие мрака на невежеството – жестокостта и страданието, предизвикано от същества към други същества. Това е! Прави си, че е трудно, но изборът беше твой. Странно е, че говорим за това, защото ти ме помоли да не отстъпвам. Но сега ще имаш помощници. Това е моят дар за теб, мила дъще – да имаш помощници в лицето на хора, които познаваш.

Борислав: Твоят Учител иска ли да ти припомни минал живот, който е важен за теб?

Лора: Да, казва ми: Ти си в Месопотамия. Жена, царствена, с излъчване като Десислава от малката църква в Бояна. Водач си – царица на друзите. Помни, че саможертвата е свята и тя дава това усещане за изпълнен дълг, забравен от много време. И ти го дължиш на своя син. Премини през това изпитание, приеми го и пожелай тази саможертва да се превърне в твой любовен епиграф. (Убила съм го тогава… в този минал живот, за да спася други хора… И в този живот трябва да изкупя това… Синът ми има проблем с наркотиците – бел. на Лора) Смири се пред силата на последствията от твоите избори! Всичко е верига – където и да си, тя те достига. Плащаш за всичко. Плати и ти сега! Това беше допълнителна екстра… Правиш всичко, но не от сърце. Не търси тази справедливост! Не бъди съдник кое е справедливо и кое не е! Всичко е справедливо… Всичко е по Божествен план! Хармонията на Битието е това. Просто го приеми и се възхити на Негово Величество Живота… на прекрасния му интелект, природа… красотата на неговата природа и на безкрайния поток от събития, които не може никой да опише, защото те се сътворяват и пресътворяват. Прегърни своя син и му благодари! Той избра най-трудната роля – да бъде жесток към обичащо същество. Прегърни го и го остави да бъде себе си! Прекрасна моя, мила, всичко е в теб… само в теб! Разлисти се, разлисти се, освободи се от ограниченията! Не проспивай нито една възможност на благословената човешка природа! Просто и ясно е – ти си Бог и по силата на тази Природа можеш всичко и ще го постигнеш… само да поискаш!

Борислав: Пренеси се напред във времето и виж себе си в сцена от своя живот след три години!

Лора: На бюро съм. Работя с хора. Като духовен учител съм или психолог – давам съвети, помагам. Намерила съм своята дарба, призвание.

Борислав: Сега нека РА да те заведе при Вечния Извор на живота – БОГ. Какво виждаш и какво усещаш?

Лора: На прага сме… Едно Слънце… Един слънчоглед… Такава форма… Светлина… Някаква плавна енергия, воали във всички цветове. Не го виждам, но го казвам… Усещам пълнота… Състояние на красота без съзерцание… Вяра… И усещането за… АЗ СЪМ БОГ.