Един, лично за мен, много изненадващ и нетрадиционен лечебен подход на Духовните лечители, досега несрещан в регресиите. Няма да се наемам да казвам дали това е корекция на миналото, и ако е такава, на какво ниво се извършва тя… или си е чисто и просто работещ психологически метод, който са сметнали за подходящ и използват в конкретния случай Лечителите? При всички положения обаче резултат е впечатляващ!

Из регресията на Н. М.:

„Трима възрастни мъже са. Единият клати глава, сякаш одобрява нещо… Като разбиране е. Ще лекуват страховете ми – от високо и от вода. Показват ми момент от минал живот – причина за страха от високо. Виждам висока скала. Политам от нея надолу. Млада жена съм. Сама скачам. Не съм искала да живея. Не съм виждала смисъл. Падам в нещо като река и се удавям. Но не това е причината за страха ми от вода. Показват ми я, като ме връщат към друг минал живот, в който плувам с водолазки дрехи. Минавам под мост. Виждам подводни скали, пещери… Влизам, но не мога да излезна. Не виждам изхода. Паникьосвам се и се давя.

Сега Лечителите ще лекуват страха ми от високо… Връщат лентата назад – от водата към върха на скалата. Вече не искам да скачам. Тръгвам си с децата. Те бяха там, като скочих. Сега ги хванах за ръце и си тръгнах.

По проблема ми със страха от вода – Лечителите отново връщат лентата на живота ми назад. Този път виждам изхода. Паниката изчезва. Спокойна съм. Плувам и излизам от пещерата. Вече съм на сушата и не ме е страх.”

Из писмо на Н. М. около месец след направената регресия:

"Здравей, Борислав! Аз съм душата направила регресия на 30.06.2015г. в гр.Хасково на рождения си ден! Искам да споделя резултата от моята регресия.И както обикновено се случва, действителността не отговаря на очакванията.Търсейки отговор на безбройните си въпроси, всъщност се оказа,че това не ми е нужно.Случи се нещо съвсем друго,според мен много по-голямо.Три дни ми бяха нужни, за да се възстановя и да изляза от това състояние.Сега се чувствам центрирана! Вече не съм в детайлите а в цялото! Като преродена, гледам се и не мога да се позная.Светоусещането е различно,сякаш най-после съм част от Вселената.Като цвете разтворило листенцата си за слънчевите лъчи.Любовта стига до мен и като в огледало се отразява и разпръсва към света.Стремях се да отстраня страха от високо и от вода, а всъщност изчезна страха като цяло.Чувствам се защитена,нищо не може да ме нарани.Няма добро или лошо-всичко е едно.Мисията ми стартира!С мен се свързват души, търсещи светлината, превърнах се в проводник на чуждата болка. Красив смисъл на моят живот!Нека бъде светлина за всички! Безкрайно ти благодаря и нека Бог ти дава сили и добро здраве, за да помагаш на изгубилите се! Благодаря!!!"

Въпреки че не е панацея за всичко, неоспорим факт е, че духовната регресия може да въздейства на много дълбоко ниво и да доведе до истинско преобразяване, но всичко това зависи много и от самия човек – доколко той ще допусне… ще позволи на Процеса да се случи… защото това е нещо, което не се прави, а по-скоро се случва… ако му позволиш да се случи!